Psykolog i København: 5 spørgsmål, du bør stille dig selv, før du begynder i terapi

treenage girl suffering with depression in a conversation with therapist or psychologist
I mange tilfælde kan det være fornuftigt at tale med en psykolog, hvis du ikke føler dig tilpas. Det er dog ikke altid tilfældet, og det kan være svært at finde ud af, om en psykolog er det rigtige. I denne artikel finder du 4 spørgsmål, du kan stille dig selv, når du skal finde ud af, om du bør kontakte en psykolog.

Hvis du ikke er lige så glad, som du plejer at være, kan det være et tegn på, at der er noget galt. Det kan også være, at du føler, at hele din verden er ved at styrte sammen om ørene på dig. Det gør det vanskeligt at komme i gang med dagen, hvilket kan være invaliderende for din hverdag.

I mange tilfælde kan det hjælpe at tale med en psykolog. En psykolog kan hjælpe dig med at få redskaber, der gør, at du kan håndtere de vanskelige perioder i livet. Jeres samtaler kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad der gør, du har det svært.

Det er dog ikke altid, en psykolog er svaret på dine udfordringer. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du bør kontakte en psykolog eller ej, kan du forsøge at stille dig selv nedenstående spørgsmål. Det vil formentlig give dig afklaring omkring, hvorvidt du bør opsøge en psykolog eller ej.

#1: Er det svært at snakke med andre om din tilstand?

Hvis du har svært ved at tale om de følelser, du går rundt med, kan det være et tegn på, at det er en god idé at kontakte en psykolog. I mange tilfælde hjælper det at snakke med en udefrakommende, som du ikke har nogen personlig relation til.

En psykolog er uddannet til at håndtere svære emner, og det kan derfor være trygt at åbne omkring dine følelser – især dem, du er blevet god til at gemme for omverdenen. Gennem samtalerne vil du blive bedre til at tale med dine nærmeste, ligesom du vil lære at blive mere ærlig overfor dig selv.

Læs også:  Få forbedret livskvalitet med en næseoperation

#2: Har du mistet interessen for det, du plejer at lave?

Hvis du ikke længere går op i de ting, du plejede at gå op i, kan det være et tegn på, at der er noget, der er galt. Hvis ikke du kan overskue dine gøremål eller har mest lyst til at afvise, hvis du bliver inviteret ud, kan det ligeledes være et tegn på, at der er noget, der ikke er, som det skal være.

Det kan betyde, at du er på vej ind i en depression, men der er ingen garanti for det. Derfor kan det også være en god idé at opsøge en psykolog, så du kan finde ud af hvad det er, der ligger til grund for, at du ikke længere har lyst til de ting, du plejer at gå op i.

#3: Har du svært ved at håndtere din situation?

Hvis du har svært ved at håndtere din situation, kan det være svært at navigere i den. Føler du, at hele din verden er ved at ramle sammen, kan en psykolog hjælpe dig med at forstå, hvorfor – og samtidig kan du få nogle redskaber, der kan hjælpe dig med bedre at kunne håndtere situationen.

Det kan eksempelvis være, at du skal blive bedre til at rose dig selv, eller der er bestemt ting, du skal gøre, når du ender i en situation, hvor du føler, det hele er ved at ramle sammen. De redskaber, du får af din psykolog, kan være med til at gavne dig lige nu, men kan også gøre noget godt for dig på sigt.

Læs også:  Guide: Hvilke fordele er der ved en japansk kokkekniv – og hvordan vælger jeg den rigtige?

#4: Oplever du humørsvingninger?

Nogle gange går livet op og ned – og det er der ikke så meget at gøre ved. Men hvis du oplever, at dit humør svinger mere end almindeligt, kan det være, fordi der er noget, der ikke er, som det skal være. Et forløb hos en psykolog kan i mange tilfælde hjælpe dig med at få et mere stabilt humør, så der ikke er så mange udsving.

Når du begynder hos en psykolog, kan I samme finde ud af, hvad det er, der ligger til grund for dine humørsvingninger. Det vil i mange tilfælde gøre det nemmere at håndtere dine følelser, så du følger dig mere tilpas.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.