Skønhed: Få sundere hud med ansigtsolie

Ens ansigt er det første, som folk ser. Derfor drømmer mange om at opnå ren og sund hud. Her kan du læse mere om, hvordan du kan bruge ansigtsolie til at opnå sund og glansfuld hud.

Find den rette olie

Der er et kæmpe marked for ansigtsolie. Det er fantastisk at have mulighed for at finde de rette ingredienser til netop din hud. Dog kan det være svært at finde ud af, hvad du mangler. Når du leder efter en ny ansigtsolie, kan det være en god ide at starte med at finde ud af dine mål. Der er stor forskel på, hvilke ingredienser, som du skal gå efter. Nedenfor kan du se, hvilke ingredienser, som passer til de forskellige hudmål. 

Bedste olier til tør hud: Her skal du gå efter næringsfulde olier, som absorberer hurtigt for bedste virkning. Her skal du gå efter maracuja, argan, oliven, solsikke, jojoba og kokosolie. 

Bedste olier til fedtet og uren hud: Det virker måske underligt at skulle bruge olie på allerede fedtet hud, men den rette olie kan hjælpe med at balancere olieproduktionen. Det er olier som tea tree, macadamia og jojoba. 

Bedste olier til anti-age: Med alderen begynder man at producere mindre olie ved huden, hvilket kan gøre rynker tydeligere. Her skal du gå efter olier som argan og rosehip seed. 

Bedste olier til følsom hud: Her skal du gå efter antioxidanter, som kan hjælpe med at beskytte din hud. Det er olier som primrose, argan og yangu.  Hvis du er i tvivl om, hvor du skal starte, så er der mulighed for at finde en hudplejepakke, hvor du får alt, hvad du skal bruge, til en fuld hudplejerutine – eksempelvis fugtserum.

Sådan bruger du ansigtsolier

Hvis du vil have mest effekt fra din ansigtsolie, så er det vigtigt at vide, hvordan du påfører den rigtigt. Det største råd er at bruge din ansigtsolie sammen med andre produkter. Den anbefalede rutine starter med en serum, som hjælper med at behandle din hud, og slutte af med en ansigtscreme til at holde fugten i huden. 

Læs også:  Undgå rygskader: Sådan skåner du ryggen, når du er i haven

Derudover kan du overveje kun at bruge din ansigtsolie på din huds ”problemsteder”. Der hvor der er pletter, tør hud eller andet. Det giver en mere koncentreret virkning, hvor din hud har mest bruge for det. Derudover anbefales det at bruge din olie om aftenen, så din hud har hele natten til at absorbere, så olien kan beskytte i løbet af dagen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fik du læst disse artikler?
Sådan indretter du dit hjem, så det emmer af personlighed og hygge.
Læs artiklen

Indretning: 4 gode råd til personlig indretning af hjemmet

Der er mange mennesker, der ikke gør noget ud af at indrette hjemmet med personlighed. I stedet kommer det til at ligne ethvert boligmagasin – og dét er en skam. Hvis du vil vide, hvordan du får mere personlighed ind i hjemmet, følger herunder en række gode råd, som du med fordel kan gøre brug af, når du skal indrette hjemmet, så det bliver unikt og matcher din personlighed.
Læs artiklen