Storby-shopping: Her er Europas bedste shopping-byer

Shopping i Europa
Shopping i Europa

Europa er et sandt mekka for dig, der elsker storbyferie kombineret med shopping. I Danmark er det nemt at komme til de fleste storbyer i Europa, og prisen kan i de fleste tilfælde holdes til et minimum, uanset om du skal med fly, tog eller planlægger en bilferie.

Herunder har vi samlet de 5 bedste storbyer i Europa, der egner sig bedst til shopping. Uanset, om du er til high end-shopping eller ønsker at holde udgifterne nede, er der rig mulighed for at få stillet shoppingabstinenserne på din næste storbyferie i Europa.

#1: Shopping i Berlin

Berlin er kendt i hele verden som en farverig og pulserende storby, der ikke alene byder på fantastiske og anderledes kulturoplevelser, men også mulighed for at svinge kreditkortet hos de mange fremragende shoppingmuligheder, byen byder på.

Det er umuligt at komme uden om Kurfürstendamm, når du skal på shoppingtur i Berlin. Det er byens absolutte centrum for shopping, og med sin placering i Vestberlin er der rig mulighed for at komme hertil, uanset om du er i bil, på gåben eller tager u-bahn. Du finder et hav af kendte mærkevarebutikker i gaden, der primært udgøres af kendte brands som Nike, Adidas, H&M, Zara og andre internationale mærker, der er kendt i hele verden.

Byen byder også på storcentre som eksempelvis Europas næststørste varehus, KaDeWe, der står for Kaufhaus des Westens. Det er et enormt stormagasin, hvor flere af Berlin luksusbutikker hører til. Du finder således Prada, Dior, Hugo Boss og lignende high end-mærker blandt de mere end 1.800 forskellige tøjmærker fordelt på syv etager, der herudover også rummer designermøbler, legetøjsbutikker og alt, hvad hjertet ellers begærer.

Læs også:  Top 10: Bedste restauranter og spisesteder på Nørrebro

Udover de kendte og etablerede brands, er Berlin fyldt til randen med genbrugsbutikker, loppemarkeder alternative shoppingmuligheder.

Læs mere: Find mere inspiration til shopping i Berlin her.

#2: Shopping i Prag

Den tjekkiske hovedstad, Prag, er fyldt med markeder, storcentre, tøjbutikker og alternative shoppingmuligheder, der får ethvert shoppinghjerte til at smelte. Er du til mærkevarer, er den bedste destination til shopping Prag, gaden Parizska, der er beliggende i den gamle bydel Staré Mesto.

Her finder du de mest eksklusive mærkevarebutikker i hele Prag, omend det ikke er alverden, du kan spare, når du handler her fremfor i Danmark. Det er der til gengæld, hvis du tager på et af de mange markeder, der hvert år besøges af millioner af mennesker.

Holesovice er blandt de mest populære af slagsen, og her finder du alt fra frisk frugt, outlet-butikker, genbrug, kopivarer og små boder med lokale specialiteter. Markedet er nok bedst kendt som ‘det gule marked’. Her er det muligt at gøre en god handel, og hvis ikke du kan lide at prutte om prisen, bør du vænne dig til det – ingen sælgere forventer, at du betaler fuld pris for de varer, der er til salg.

Læs mere: Find mere inspiration til shopping i Prag her.

#3: Shopping i Lissabon

Lissabon er, udover at være hovedstanden i Portugal, en oplagt mulighed for en storbyferie, hvor du kan kombinere strandture med kultur, byliv og ikke mindst shopping. Byen bugner med interessante butikker, og samtidig er priserne lavere end i de fleste andre, europæiske storbyer.

Er du vild med at shoppe, skal du forbi gaden Avenida da Liberdade, der er Lissabons pendant til Oxford Street i London og Champs-Élysées i Paris. Her finder du eksklusive butikker med dyre designermærker som Prada, Louis Vuitton og Gucci, men gaden har også adskillige kulturtilbud og restauranter, så du kan holde en velfortjent pause indimellem dine indkøb.

Læs også:  Top 5: De bedste genbrugsbutikker i København

Chiado-kvarteret er ligeledes berømt for sine mange shoppingmuligheder. Butikkerne ligger i en prisklasse, der er mere fornuftig end Avenida da Liberdade, omend du finder butikker med flere af verdens førende brands som Levi’s, Benetton og Hugo Boss. Chiado-kvarteret minder om en traditionel shopping-gågade ligesom strøget, men priserne er lavere, end vi er vant til herhjemme.

Læs mere: Find mere inspiration til shopping i Lissabon her.

#4: Shopping i Amsterdam

Amsterdam er kendt for sin hyggelige stemning, små kanaler og de mange coffee shops, der hvert år lokker turister til fra hele verden, men den hollandske hovedstad kan meget mere end dét – den er det oplagte mål for en weekendtur, der byder på afslapning, god mad, gåture og masser af shopping.

Kalverstraat er uundgåelig, når du skal shoppe i Amsterdam. Du finder alle de største brands og varehuse, der rummer alt fra H&M, Zara, Levi’s, Nike, Adidas og andre populære mærker. Gaden er 2,5 kilometer lang, og du kan helt sikkert finde noget, der falder i din smag.

Er du til små, hyggelige gader med god atmosfære, der bugner af nichebutikker med specialfremstillede, håndlavede og alternative produkter, må du endelig ikke snyde dig selv for at tage forbi De Negen Straatjes, der er blandt de mest populære shoppingområder i Amsterdam. Det er det perfekte sted til shopping for dig, der elsker at gå i små finurlige butikker, der ikke bare sælger det, du finder alle andre steder.

Læs mere: Find mere inspiration til shopping i Amsterdam her.

#5 Shopping i Stockholm

Stockholm er Sveriges hovedstad, og byen egner sig perfekt til en weekendtur over sundet til vores svenske naboer. Byen byder på fremragende shoppingmuligheder, og de mange hyggelige kvarterer har alt, hvad shoppinghjertet hungrer efter – uanset, om du er på udkig efter fashionable high end-butikker eller mindre butikker med nichevarer.

Læs også:  Bedste restaurant i Odense: De 10 bedste spisesteder i Fyns hovedstad

Drottinggatan er Stockholms svar på strøget, og her finder du alle slags butikker, lige fra de helt store kæder til mindre nicheprægede specialbutikker, hvor du kan gøre et fund, du ikke finder andre steder. Herudover ligger der også stormagasiner og shoppingcentre, der har alt, hvad hjertet begærer.

Er du til genbrug og finurlige små butikker, bør du ikke snyde dig selv for at besøge Södermalm, der er det helt oplagt sted til dig, der elsker genbrug, brugskunst og mere funky mode. SoFo-kvarteret byder på boheme og utraditionel brugskunst i de mange små alternative butikker.

Læs mere: Find mere inspiration til shopping i Stockholm her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fik du læst disse artikler?