Købsguide: 4 konkrete tips til at vælge den helt rigtige sovesofa

Sofaen er blandt de absolut vigtigste møbler i hjemmet. Den udgør et centralt element, som er svær at overse – og derfor er det væsentligt, at du vælger den helt rigtige model, når du skal indrette hjemmet. Det gælder også, hvis du grundet sparsomme kvadratmeter – eller en hvilken som helst anden grund, for den sags skyld – investerer i en sovesofa.

Herunder finder du en købsguide til dig, der planlægger at købe en sovesofa. Det er selvsagt ikke udelukkende den æstetiske udformning, du skal gå efter, hvis du vel at mærke ønsker at vågne op frisk og veludhvilet uden skavanker. Når du har læst artiklen, er du rustet til at træffe beslutningen om, hvilken sovesofa du skal vælge i lige netop din situation.

#1: Vælg din sovesofa på baggrund af dens formål

Det er formentlig ingen overraskelse, at du først og fremmest skal vælge din sofa på baggrund af, hvad du skal bruge den til. Hvis du blot har brug for en sofa, som kan anvendes til gæsteseng fra tid til anden, bør du lade æstetikken definere, hvilken sovesofa du skal investere i.

Hvis du derimod planlægger at bruge den som din primære seng, bør du vælg en sovesofa, som først og fremmest passer til din krop og måden, hvorpå du sover. Herudover er det væsentligt, at du vælger en sovesofa, som har en størrelse, der gør, at den passer til dit hjem.

#2: Design og form skal passe til hjemmet

Der findes mange sovesofaer, og de fleste har en praktisk udformning, der gør, at de måske ikke passer som et centralt element i hjemmet. Derfor kan det være en idé at lede efter en sovesofa, som både fungerer som en sofa, der ikke skræmmer gæsterne væk, så snart de træder ind af døren, men som også har gode egenskaber, når du lægger dig til ro om aftenen.

Det første, du skal gøre, er at vurdere, hvor meget der er plads til. Når sovesofaens størrelse er på plads, skal du efterfølgende beslutte dig for, hvilken stil der passer ind i dit hjem. Tag udgangspunkt i den generelle fornemmelse og æstetik, du forsøger at præge dit hjem med.

Læs også:  Grøn 2hand shopping: Brug miljøvenlige boblekuverter

Hvis du eksempelvis går efter en bolig med en rolig og minimalistisk stemning, bør du vælge en sovesofa med et let og simpelt formsprog. Ønsker du en mere legefuld stemning, kan du i stedet vælge en sofa, som har små detaljer, der skaber tiltrækningskraft for øjet.

#3: Sovesofaens stof og betræk

Den tekstil, din sovesofa er opbygget omkring, betyder lige så meget som formgivningen. Det kan være med til at skabe sammenhæng i indretningen, men det kan også få sofaen til at stå ud som en ensom svale, der ødelægger det for de andre elementer i din ellers finde boligindretning.

Du bør derfor vælge sofaens stof og betræk på baggrund af det statement, du ønsker at skabe. Det kan også være praktisk at vælge en sovesofa med aftageligt betræk, da du uden tvivl slider mere på en sofa, der samtidig anvendes som seng.

#4: Vælg sovesofa på baggrund af dit budget

Ofte investerer du i en sovesofa, fordi du ikke har plads til både en seng og en sofa – og det betyder formentlig, at du bor i en lejlighed med sparsomme kvadratmeter. Måske fordi du er studerende, eller dit budget blot ikke rækker til mere.

Derfor kan det være relevant at vælge din sovesofa på baggrund af dit budget. Du bør overveje, hvor meget du maksimalt er villig til at investere i en sovesofa, uden du vælter dit budget. Det giver dig mulighed for at indskrænke søgningen, så du ikke bliver fristet til at vælge en dyrere model, fordi den passer bedre til dit hjem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fik du læst disse artikler?