7 gode grunde til at besøge en psykolog

Vi oplever alle faser af stress, angst, tristhed og sorg på et eller andet punkt i vores liv. Men der er nogle misforståelser om, at psykologer kun beskæftiger sig med psykiske lidelser.

En klinisk psykolog eller terapeut beskæftiger sig med psykiske problemer, psykometriske tests samt en persons generelle mentale velvære.

Tegnene på mental eller følelsesmæssig nød er tydelige på de fleste tidspunkter, men på andre tidspunkter er de svære at indse og få øje på årsagen bag.

Folk undgår ofte at tage professionel hjælp eller konsultere en psykolog, når de kæmper med de forskellige slags følelsesmæssige lidelser. Vi bør undgå stigmatiseringen forbundet med at søge hjælp fra en psykolog. At passe på dit mentale helbred får dig til at klare hverdagens stressfaktorer og håndtere hverdagens udfordringer.

Her er sådanne tidspunkter, hvor du skal konsultere en psykolog.

1. Tab

Bortgang af personer tæt på dig er en uundgåelig del af livet, og det er ikke nemmere at håndtere. Håndtering af forældres, ægtefælles og endda kæledyrs død er ødelæggende for mange mennesker.

Jobtab eller opbrud kan forringe en persons daglige funktion og viser abstinenssymptomer.

Sorg er en normal proces, men at benægte sandheden om dit tab kan føre til længere, vedvarende psykiske problemer.

En psykolog kan hjælpe dig med at finde passende måder at håndtere tabet eller døden af ​​en tæt på dig.

2. Fobier

Frygt for læge- eller tandlægebesøg, højder, flyvning, elevatorer, bakterier eller edderkopper osv. er specifikke fobier, som er urealistiske i udgangspunktet. En usædvanlig og ubegrundet frygt kan skabe omfattende problemer i dit liv.

Læs også:  Sådan bliver du dygtig til hip hop dans

En kvalificeret psykolog kan hjælpe dig med at overvinde din frygt, såsom polyfobi (angst for mange ting) eller fobofobi (angst for frygt) ved psykoterapi eller samtaleterapi.

3. Stress og angst

Angst og stress kan i en situation eller begivenhed opfattes som værende overvældende og true dit velbefindende. At opleve for meget stress fører til nedbrud og resulterer i følelser af udmattelse, træthed og depression, som igen påvirker arbejdspræstationer, relationer og fysisk sundhed.

En psykolog kan hjælpe dig med at finde kilden til stress og hjælpe dig med at fokusere på det positive.

4. Depression

Depression er en almindelig psykisk lidelse, hvor folk ikke er i stand til at være opmærksomme på deres personlige behov og de finder det mere og mere overvældende at udføre aktiviteter, der er en del af deres hverdag. De oplever træthed og har ofte problemer med at håndtere deres tanker og følelser.

Den gode nyhed er, at depression kan helbredes, og 90% af mennesker reagerer godt på behandling. At finde den bedste psykolog, der kan hjælpe dig med at forstå og arbejde igennem de primære årsager til depression, er det første skridt til at få det bedre.

5. Familie- og parforholdsproblemer

Familieterapi og parrådgivning kan hjælpe dig med at genvinde forstyrrede forhold til din partner, børn eller andre familiemedlemmer. Du kan adressere eksplicitte problemer såsom ægteskabelige eller økonomiske problemer, slagsmål mellem forældre og børn eller påvirkning af stofmisbrug eller en psykisk sygdom hos et familiemedlem.

En autoriseret parforholdsrådgiver kan hjælpe familiemedlemmer med at forbedre kommunikationen og løse konflikter.

Parrådgivningssessioner kan lære dig hjælpemidler til at udvikle og forbedre familieforbindelser.

Læs også:  Chiliplanter: Sådan dyrker, høster og opbevarer du chili om vinteren

6. Udfordrende vaner og afhængighed

Nogle usunde vaner – såsom rygning, drikkeri og stofbrug – bruges ofte for at skjule mere underliggende psykisk sygdom.

Mens din psykolog vil hjælpe dig med at komme ind til disse problemer, kan de også hjælpe dig med at tackle de problemer, der er forbundet med dette, såsom søvnforstyrrelser, spiseforstyrrelser og depression.

7. Følelsesmæssige sundhedsproblemer

Følelsesmæssige helbredsproblemer eller psykiske lidelser kan være tydelige på flere måder. De er ofte camoufleret som noget andet og kan kun diagnosticeres med hjælp fra en mental sundhedsprofessionel.

Følelsesmæssige helbredsproblemer som bipolar lidelse, svær depressiv lidelse, skizofreni, posttraumatisk stresslidelse har forskellige symptomer og har brug for professionel behandling fra en psykolog.

At finde den rigtige hjælp

Ved at hjælpe dig med at holde et klart og åbent sind og bringe stress, angst, fobier og andre problemer frem, kan en psykolog hjælpe dig med at få mest muligt ud af livet og holde dig fri for symptomer på depression og andre mentale sundhedsproblemer.

Det første skridt er at finde en psykolog nær dig og starte din terapeutiske rejse med terapeuten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fik du læst disse artikler?