Der er ikke noget bedre end et friskbagt stykke brød, som stadig er lunt idet du sætter tænderne i det. Et surdejsbrød er enkelt at lave, det smager godt og så vil dine gæster elske at blive budt på en nybagt, lun bolle eller stykke brød.
Når du skal bage dit surdejsbrød, kan det være en fordel at anvende et bagestål, som sikrer en højere temperatur, end en almindelig oven ellers ville kunne klare. Du kan finde en oversigt over de bedste bagestål i test her.
Opskrift: Surdejsbrød
Her får du en opskrift på et lækkert, luftigt surdejsbrød med en sprød kant. Det eneste opskriften kræver er lidt tålmodighed i forbindelse med hævningen. Her kan du med fordel slå dejen sammen om aftenen og lade den hæve natten over.
Ingredienser (2-4 personer):
- 1 deciliter surdej
- Cirka 600 gram hvedemel
- 4 deciliter lunkent vand
- 5 gram gær – anvend gerne økologisk gær, da det hæver bedre
- 2 teskefulde salt
Sådan gør du:
- Find en skål frem, kom gær og lunkent vand heri og rør det sammen til gæren er opløst.
- Tilsæt surdejen, hvorefter du kommer salt i – du kan købe en eller lave din egen surdej.
- Kom melet i lidt ad gangen under konstant omrøring.
- Rør dejmassen sammen til den slipper skålen.
- Dejen kræver ingen æltning, den skal blot hæve i minimum 10 timer, overdækket af et viskestykke.