Guide: Sådan får du bugt med det tørre vinterhår

Hvis dit hår bærer præg af, at det er tørt i løbet af vinteren, er der flere måder, du kan få det til at live op igen. Undgå at få tørt og kedeligt vinterhår med nedenstående tips.

Dit hår reagerer på den danske vinterkulde, og det kan være uudholdeligt, hvis du går op i, hvordan dit hår ser ud. Mange oplever, at de får tørt og kedeligt vinterhår, når sommervarmen forsvinder, og vejrudsigten byder på minusgrader.

Bare rolig, der er råd at hente – med den rigtige hårpleje kan du nemt forebygge og behandle din tørre manke, så den igen bliver smuk og sund. Herunder får du en række tips til, hvordan du holder styr på vinterhåret.

Brug færre stylingprodukter

Du bør undgå at bruge for mange stylingprodukter, når det er vinter. Drop hårlag og voks i håret, da det slider på håret og får det til at fremstå tørt. Det gør sig i særdeleshed gældende om vinteren, hvor håret er endnu mere udsat end normalt.

Hvis dit hår er skadet og tørt, bør du samtidig holde en pause fra varmebehandling – eksempelvis hårtørrer, krøllejern og glattejern. Du kan godt anvende et glattejern, men du bør ikke gøre det hver dag. De bedste glattejern er dem, der ikke slider på håret, og det kan derfor betale sig at bruge lidt flere penge på en ordentlig model.

Vitaminer styrker håret og giver det glød

Vinteren er hård ved håret, og det skyldes blandt andet luftfugtigheden eller mangel på samme. Det går udover håret, og du kan derfor med fordel investere i nogle kosttilskud med vitaminer, som giver håret glød.

Hvis du er i tvivl om, hvilke du skal vælge, kan du med fordel forhøre dig hos din frisør, som i mange tilfælde vil kunne hjælpe dig med den helt rigtige behandling. Det er naturligvis udelukkende, hvis du anvender en frisør, som er uddannet og har den fornødne viden på området.

Læs også:  Erhvervsnetværk: Sådan får du mest muligt ud af dit erhvervsnetværk

Vask ikke dit hår lige så ofte

Der dannes naturlige fedtstoffer og olier i din hovedbund, og de er med til at give dig et sundt og smukt hår. Hvis du vasker hår for ofte, fjerner du fedtstofferne og olien, hvorfor dit hår kommer til at blive mere tørt.

Du bør derfor springe et par af de ugentlige hårvaske over, så du ikke slider unødvendigt på håret. Sørg samtidig for at anvende en god shampoo og balsam, som giver håret glød og tilfører nogle af de olier og fedtstoffer, som du mister i løbet af vinteren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fik du læst disse artikler?