Grøn 2hand shopping: Brug miljøvenlige boblekuverter

Second hand-shopping hitter mere end nogensinde før, og det er med god grund – vi tænker mere og mere på miljøet, og her er modeindustrien, som bekendt, ikke den mest hensynsfulde industri. Derfor bruger vi mere tid på at finde lækre genbrugsfund, som vi kan pryde os med, frem for at købe nyt.

Herunder følger en række tips til, hvordan du kan sikre, at dit tøjforbrug bliver mere bæredygtigt gennem second hand-shopping. Det handler ikke udelukkende om at købe brugt, men også om, hvordan det bliver håndteret, hvis vi eksempelvis handler online. Du kan finde flere tips på Genbrugergodt.dk.

Brug miljøvenlig emballage til dine ordrer

Det er ikke kun ude i de fysiske genbrugsbutikker, vi foretager vores genbrugsindkøb. Mange af os handler også på nettet, når vi skal finde nye genbrugsfund, som vi kan pryde os med. Fragten er sjældent specielt miljøvenlig, hvorfor det er vigtigt at gøre sig nogle tanker om, hvordan vi pakker vores ordrer.

Der findes adskillige bud på miljøvenligt emballage, som vi kan pakke vores ordrer i, når vi sender det afsted til den nye ejer. Det kan eksempelvis være genbrugsmaterialer i form af gammel emballage som poser, papkasser og æsker.

Ofte skal det dog også suppleres af noget mere – og her er miljøvenlig bobleplast et fremragende materiale. Når vi sender bløde pakker, er der sjældent behov for bobleplast, men hvis du sender elektronik, er det en god idé, hvis du vil sikre, at pakken når frem, uden indholdet er gået i stykker undervejs.

Sådan sælger du dine brugte varer over nettet

Der er god grund til at sælge de brugte produkter, som du ikke længere har behov for. Du bruger dem alligevel ikke længere, så hvorfor skal de ligge og samle støv? Vores miljø er bedre tjent med, at de bliver brugt, så den kommende køber ikke i stedet er nødsaget til at investere i nyt.

Læs også:  Søndagsfilm: 5 gode film, du kan bruge søndagen på

Herudover er det en god idé at sælge dem, så du kan få penge for det, du ikke længere bruger. Der er masser af fordele forbundet med køb og salg af brugte varer på nettet, og der er rig mulighed for at finde potentielle købere på en af følgende platforme:

Facebook Marketplace: Her er det nemt at oprette en annonce og finde en interesseret køber. Fordelen er desuden, at de fleste bruger Facebook, hvorfor du har rig mulighed for at finde en køber.

Den Blå Avis: Også her er der rig mulighed for at finde købere til dine produkter. Husk at sætte prisen lidt højere, end hvad du regner med at få for det, så køber kan prutte prisen lidt ned.

Trendsales: Trendsales er en brugtmarkedsplads, som egner sig bedst, når du vil sælge tøj og lignende. Til gengæld er du næsten sikker på, at du finder en interesseret køber til dit tøj, hvis blot du er tålmodig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fik du læst disse artikler?
Sådan indretter du dit hjem, så det emmer af personlighed og hygge.
Læs artiklen

Indretning: 4 gode råd til personlig indretning af hjemmet

Der er mange mennesker, der ikke gør noget ud af at indrette hjemmet med personlighed. I stedet kommer det til at ligne ethvert boligmagasin – og dét er en skam. Hvis du vil vide, hvordan du får mere personlighed ind i hjemmet, følger herunder en række gode råd, som du med fordel kan gøre brug af, når du skal indrette hjemmet, så det bliver unikt og matcher din personlighed.
Læs artiklen