Børstning af håret er altafgørende for hårets sundhed

Børstning af dit hår har flere funktioner end blot at løsne sammenfiltret hår.

Børstning distribuerer nemlig olie fra hovedbunden, stimulerer den og giver den en massage, som kan øge hårvæksten. Børstning hjælper desuden med at fjerne løse hår.

Brug af den rigtige hårbørste til dit hår kan gøre en forskel i dit hårs sundhed og udseende. 

Børster til forskellige hårtyper

En passende børste til en person med langt, krøllet hår er meget anderledes end den børste, du skal anvende til fint eller tyndt hår. Derfor er valg af hårbørste vigtigt for dit velbefindende.

  • Fint hår: De bedste børster til fint hår er ekstra bløde og skånsomme for hår og hovedbund og maksimerer den naturlige glans. De har børster, der hjælper med at løsne håret uden at trække hår ud.
  • Tykt hår: En padlebørste er bedst til tykt hår. En børste med en blanding af vildsvinehår og nylonbørster er ideel: nylonbørsterne er hårde nok til at børste tykt hår grundigt, og vildsvinehårene øger hårets glans ved at omfordele de naturlige olier.
  • Langt hår: Flade børster kan være gode til langt hår, fordi de giver dig mulighed for at børste igennem en stor del af håret på én gang, hvilket eliminerer knuder og omdistribuerer olie.
  • Krøllet hår: En detangler-børste er ideel til krøllet hår. Alternativt er det en god idé for dig med krøllet hår at tage en bredtandet kam med ind under bruseren, så du kan rede krøllerne ud i det helt våde hår.

Vælg børster og kamme af god kvalitet

Der er en verden til forskel på, om du bruger den rigtige kam eller børste, når du reder og plejer dit hår – den forkerte børste kan trække hår ud, give mere/mindre volumen, gøre håret statisk etc. Pris og kvalitet følges ofte ad, men du behøver ikke at bruge en formue, når du køber ny børste.

Læs også:  Børneværelse: Vælg et malerfirma, når du skal have malet børneværelset

Børstetyper

En blød børste er skånsom og river ikke hår ud, flade børster kan arbejde sig igennem en masse hår på én gang og fordeler olie fra hovedbunden jævnt, og børster med gummipuder hjælper på statisk hår. En børste med fleksible børstehår er god, hvis dit hår har tendens til at knække, og det er klogt at bruge en børste med naturlige børster, hvis dit hår er svagt eller skørt, da de bløde børster er skånsomme mod håret.

Runde børster er bedst til styling. Detangler-børster er gode til alle hårtyper – selv det tykkeste, mest krøllede hår – og de kan bruges på både vådt og tørt hår. De minimerer desuden skader fra børstning af filtret hår. En vådbørste er en fantastisk børste til dig, der gerne vil børste hår i badet. En bruserhårbørste har et fleksibelt design og kan ofte hænge på en krog eller lignende i brusekabinen.

Stive børster er effektive til at stimulere hovedbunden og er gode til børstning, hvis du har skæl eller ophobning fra hårstylingprodukter og kan muligvis stimulere hårvækst.

En børste fremstillet med vildsvinehår er populær på grund af dens evne til at omfordele de naturlige, sunde olier fra hovedbunden, hvilket giver sunde og skinnende hårrødder. En vildsvinehårbørste med bløde børstehår er et godt valg for folk med fint, tyndt eller aldrende hår.

Ønsker du velplejet og sundt hår, er det vigtigt at anvende en hårbørste, der passer til dit hår, for når dit hår er sundt og velplejet giver det større velvære og samtidig mere selvtillid og udstråling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fik du læst disse artikler?
Sådan indretter du dit hjem, så det emmer af personlighed og hygge.
Læs artiklen

Indretning: 4 gode råd til personlig indretning af hjemmet

Der er mange mennesker, der ikke gør noget ud af at indrette hjemmet med personlighed. I stedet kommer det til at ligne ethvert boligmagasin – og dét er en skam. Hvis du vil vide, hvordan du får mere personlighed ind i hjemmet, følger herunder en række gode råd, som du med fordel kan gøre brug af, når du skal indrette hjemmet, så det bliver unikt og matcher din personlighed.
Læs artiklen