Indretning: 4 gode råd til personlig indretning af hjemmet

Sådan indretter du dit hjem, så det emmer af personlighed og hygge.
Sådan indretter du dit hjem, så det emmer af personlighed og hygge.
Der er mange mennesker, der ikke gør noget ud af at indrette hjemmet med personlighed. I stedet kommer det til at ligne ethvert boligmagasin – og dét er en skam. Hvis du vil vide, hvordan du får mere personlighed ind i hjemmet, følger herunder en række gode råd, som du med fordel kan gøre brug af, når du skal indrette hjemmet, så det bliver unikt og matcher din personlighed.

De fleste danske hjem ligner noget, der er som taget ud af et boligmagasin. Det betyder ikke, at det ikke er æstetisk og pænt, men det siger ikke meget om, hvem der bor i boligen. Hvis du vil have personlighed og harmoni ind i hjemmet, kræver det, at du indretter med personlighed.

I denne artikel føler en række gode råd, som du med fordel kan lade dig inspirere af, når du skal indrette hjemmet, så det kommer til at matche din personlighed. Det kræver, at du er villig til at bruge tid på det, men gevinsten vil være et hjem, du føler dig bedre tilpas i, fordi det harmonerer med, hvem du er.

#1: Find din unikke stil

Når du skal indrette hjemmet, er det vigtigt, at det passer til din unikke stil. Det kan være vanskeligt, men det er vigtigt, at du gør dit forarbejde ordentligt, da det er her, du henter flest point. Du kan eventuelt lave et moodbord på Pinterest, hvor du gemmer billeder af indretning, som du synes er inspirerende.

Hver gang, du skal købe nye ting til boligen eller lave om på indretningen, bør du kigge på moodboardet. Hvis ikke det, du planlægger at købe, matcher dit moodboard, bør du overveje det en ekstra gang, da det kan resultere i et stilistisk udtryk, som ikke matcher den øvrige indretning.

#2: Du bør begrænse dig ift. materialevalg

Hvis du virkelig vil gøre noget ud af din personlige indretning, er det værd at skabe en rød tråd. Det kan du eksempelvis gøre ved at begrænse dig i dit materialevalg, så det er de samme materialer, der går igen i de forskellige rum.

Læs også:  Find en bolleven: Sådan finder du en sexpartner over nettet

Har du eksempelvis én slags fliser på badeværelset, giver det mening, at du vælger disse i køkkenet også, såfremt der er fliser her. Det handler om at skabe samspil mellem de forskellige materialer i boligen, så der opstår en rød tråd.

Du kan læse mere om, hvordan du indretter hjemmet, så det emmer af personlighed på denne blog omhandlende inspiration og boligdesign. Her vil du kunne finde tips og tricks, som du kan gøre brug af, når du indretter.

#3: Brug et sammenhængende farvetema

Du bør ikke kun have hvide vægge, hvis dit hjem skal have personlighed. Det er behageligt og skaber liv, når farverne på væggene skifter, men du bør alligevel forsøge at skabe et behageligt og roligt flow mellem rummene.

Det skaber ikke harmoni, hvis du går fra et gult rum over i et blåt rum – i stedet bør du vælge farver, som harmonerer med hinanden, selvom det naturligvis ikke er hele sandheden. Du kan sagtens bruge kontrastfulde farver, men du bør bruge det som et virkemiddel, der skaber liv og balance på samme tid.

#4: Vælg møbler, der passer til rummene

Det er vigtigt, at du køber møbler, som passer til rummene. Det gælder både størrelsen, men også form, materiale og farve. Der er ikke noget, som skaber mindre harmoni, end hvis du investerer i en alt for stor hjørnesofa i et lille rum.

En stor hjørnesofa passer ikke til et lille rum, hvorfor du bør være bevidst om, at du går på kompromis, hvis du alligevel investerer i én. Det er en overvejelse, du skal gøre dig, men samtidig én, du skal være bevidst om, fjerner noget af æstetikken.

Læs også:  Pas på kloden: Vælg en brugt computer

Samtidig bør du ikke placere alle møbler op ad væggen. Det giver et kedeligt udtryk, hvis ikke du gør brug af gulvets areal – en sofa kan eksempelvis sagtens være placeret midt i rummet, uden at det ødelægger æstetikken i rummet. I stedet vil det i mange tilfælde blive mere indbydende og åbent.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fik du læst disse artikler?