Undgå fejlkøb: Sådan sikrer du, at skostørrelsen passer, når du handler online

Vi køber hvert tredje stykke tøj over nettet. Det er smart og bekvemt, men det kan være vanskeligt at vide, om det passer, før du har prøvet det. Her får du en guide til at sikre dig, at du vælger den rigtige størrelse, når du køber sko online.

Det er træls at købe en forkert størrelse sko, når du har handlet på nettet. I mange tilfælde ender det med, at du ikke får sendt den retur, men lader den stå og samle sko i garderobeskabet – eller værre endnu; du bruger dem, selvom de er et numre for små.

Det første, du skal gøre, hvis du vil være sikker på, at du ikke køber en forkert størrelse, er at måle din fod. En sko skal passe, ellers gnaver den og giver vabler – eller føles tunge og passer ikke til fodens størrelse.

Du skal stå op, når du måler din fod

Når du skal måle din fod, skal du stå op. Det er vigtigt, fordi vægten skal være ligeligt fordelt på begge dine fødder. Du skal måle fra den tå, der er længst, og til det bagerste punkt på din hæl. Vær desuden opmærksom på, at der kan være forskel i størrelsen på dine fødder.

De fleste skoproducenter producerer deres sko i samme størrelse, men fødder er ikke ens, hvorfor du kan risikere, at skoen kun passer til den ene fod. Du skal derfor måle den af dine fødder, der er længst. Det giver den bedste komfort, og du risikerer ikke, at den klemmer på den ene fod.

Brug et målebånd – eller et stykke papir og en blyant

Vælg et målebånd, når din fod skal måles. Hvis ikke du har sådan et, kan du tage sko af og placere dem på et stykke papir. Brug en blyant eller kuglepen til at markere enden af din længste tå. Placér efterfølgende blyanten bag ved hælen og sæt en streg. Nu kan du måle afstanden, så du ved, hvor store en størrelse, du skal kigge efter.

Læs også:  Små højbede fra havehandel.dk

Skostørrelsen varierer afhængigt af måleforhold

Husk desuden at være opmærksom på, at der findes forskellige størrelsesguider, afhængigt hvilket land du køber i. Det giver variation i forskellen på de enkelte skostørrelser, da der kun laves hele og halve skostørrelser hos de fleste producenter.

  • Den engelske metode: Denne metode anvender tommer, når de måler skostørrelsen. Den engelske tomme kaldes for inch, og det er ikke helt samme dimensioner som den danske tomme. Her vil der komme en ny størrelse for hver 8,46 mm, der måles. Det er en tredjedel af den engelske tomme.
  • Den europæiske metode: Denne metode anvendes i Danmark. Her springes der til en ny skostørrelse for hver 6,6 mm, som er betegnelsen for en kvart tomme i Danmark.

Der anvendes typisk en median, når der skal regnes til den efterfølgende skostørrelse. Den er på 5 mm, og anvendes af flere internationale skoproducenter i lande, hvor skostørrelsen udregnes på baggrund af fodens størrelse i centimeter.

Fungerer det til alle sko?

Denne fremgangsmåde fungerer til de fleste former for sko. Du bør dog være opmærksom på, at du skal opmåle din fod, imens du har en strømpe på, som du normalvis ville have brugt til skoen. Hvis du skal have vintersko, er det derfor en god at tage uldsokker på, når du skal måle størrelsen.

Hvis du skal investere i sandaler, kan du følge samme fremgangsmåde, men her er det ikke lige så vigtigt, at størrelsen er nøjagtig. Du kan få utroligt komfortable sandaler hos Aerosoft-sandaler.dk, hvor det ikke er af lige så stor betydning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fik du læst disse artikler?