Søndagsfilm: 5 gode film, du kan bruge søndagen på

Har du intet bedre at bruge søndagen på, end at stene film på sofaen? Vi har samlet 5 gode film, der egner sig perfekt til en søndag på sofaen.

Leder du efter en god søndagsfilm, hvor alt, du behøver, er at lægge dig fladt ned på sofaen og oplade til den kommende arbejdsuge, er du havnet det rigtige sted. Her får du listet 5 perfekte søndagsfilm, så det eneste, du skal gøre, er at tænde for fjernsynet og salte popcornene.

Nr. 5: Underverden af Fenar Ahmad (2017)

Er du til en dansk film, er Underverden et godt bud på den perfekte søndagsfilm. Her møder du Zaid (Dar Salim), som lever et godt liv. Han er en succesfuld hjertekirurg, bor i en lækker lejlighed og så er hans elskede kæreste gravid.

Hele hans tilværelse bliver dog sat på prøve, da hans lillebror Yasin en aften dukker op og desperat beder sin storebror om hjælp. Zaid afviser ham, og ikke længe efter finder han ud af, at hans lillebror er død.

Zaid må nu kæmpe med sorg, vrede og skyldfølelse i et opgør med den københavnske underverden, han ellers for længst har forladt til fordel for hans gode liv. I en kamp med sig selv tvinges han til at tage stilling til, hvorvidt det er værd at risikere sin familie for hævnen over sin lillebrors død.

Underverden kan ses på Netflix.

Nr. 4: The Intouchables af Olivier Nakache & Èric Toledano (2012)

Har du lyst til at se en hyggeligt, hjertevarm og sjov film, bør du sætte The Intouchables på. Her møder du et umage par, der tilsammen sørger for at skabe en feel-good stemning, som kan mærkes helt ind i stuerne.

Filmen handler om rigmanden Phillipe Pozzo di Borgo, som sidder i kørestol, da han er lam fra halsen og ned. Han søger en personlig hjælper, og det er her, Driss, en småkriminel gut, kommer ind i billedet.

De to danner et uventet men fantastisk venskab, hvor tematikker såsom miljø og klasseskel forener de to i en sammenhørighed, der er helt unik. Du kan let komme til både at grine og græde ved at se denne film.

The Intouchables kan ses på Netflix.

Nr. 3: Life of Pi af Ang Lee (2012)

Life of Pi handler om titelfiguren Pi, som forsøger at overleve på Stillehavet – 227 dage i en lille jolle. Pi og hans famile er sammen med en masse dyr forlist på et større skib under en rejser fra Indien til Canada.

Den voksne Pi fortæller nu om sin rejse på Stillehavet til en canadisk forfatter, hvor man undervejs ser Pi på sin overlevelsestur i den lille jolle. Her dukker tigeren Richard op, hvorefter en zebra, en orangutang og en hyæne også besøger Pi i hans jolle midt på Stillehavet.

Life of Pi er utrolig flot i dens billeder, hvorfor den fortjener at blive set på et fjernsyn med høj opløsning. Filmen er et mesterværk, som helt sikkert bør ses, hvad end det er på en søndag eller på en helt almindelig hverdag.

Life of Pi kan ses på GooglePlay.

Nr. 2: The Dark Knight af Christopher Nolan (2008)

Har du ikke set The Dark Knight, skal du se den. Det er en af de bedste film, der hidtil er lavet, hvorfor den også har fået høj rating på filmsiden IMDB. Filmen er en del af Batman-trilogien, hvor Jokeren (Heath Ledger) formår at stjæle alt opmærksomheden fra de to andre Batman-film.

Filmen udspiller sig I Gotham City, hvor alt kaos kommer med Jokeren og hans bande af forbrydere. Til en fest for byens elite dukker jokeren pludseligt op og kidnapper et par, hvilket får Batman (Christian Bale) til at trække i sin dragt for at bekæmpe det onde.

Både Heath Ledger og Christian Bale levere toppræstationer, hvilket, sammen med Christopher Nolans evner inden for actionfilm, gør den til et mesterværk. Se filmen og nyd den. Den kan let ses flere gange.

The Dark Knight kan ses på Netflix.

Nr. 1: Bird Box af Susanne Bier (2018)

Bird Box er den perfekte film til en søndag på sofaen, hvor det gerne må være lidt mystisk, lettere uhyggeligt og ganske underholdende. Filmen er lavet af danske Susanne Bier, der med sit Netflix-hit af en film, har formået at tiltrække utroligt mange seer på rekordtid.

I filmen følger du Mallory (Sandra Bullock) og hendes to børn, der kæmper en kamp mod en usynlig skikkelse, der får folk til at gå bersærk og slå sig selv ihjel. I forsøget på at overleve og komme i sikkerhed gør hun sig selv blind ved at beklæde sine øjne med et bind.

Susanne Bier har formået at lave en spændende film, hvor plottet er, at enhver overlevelse kræver, at du intet ser. Som seer vil du opleve, at du hurtigt rives med af stemningen – lad os håbe, at den lille familie kommer i sikkerhed.

Bird Box kan ses på Netflix.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fik du læst disse artikler?