Pas på kloden: Vælg en brugt computer

Der er mange fordele ved at vælge en brugt computer, specielt for dig der gerne vil blive lidt mere klimabevidst i din tilgang til forbrug. Her kan du læse mere om hvordan du kan passe på kloden ved at tage de helt rigtige valg. Kan man virkelig få en lige så god computer brugt som ny? Det kan du læse om her.

Bæredygtige vaner

At leve en mere klimavenlig livsstil handler i stor grad om bæredygtige vaner. At ændre sine vaner er et vigtigt skridt på vej mod en mere bæredygtig livsstil og det handler ikke udelukkende om at spise økologisk. Det stikker dybere end som så. Det handler i stor grad også om at vi re-tænker hele den måde vi konsumerer på. Det gælder specielt i forhold til teknologi.

Mange af os vil gerne have det nyeste nye når det kommer til teknologi, fordi vi tænker at det nyeste også er det bedste. Det er ikke nødvendigvis tilfældet. Man bruger også mange penge på at udvikle billigere teknologi der er mere udskiftelig, og derfor kan en ældre iPhone, i mange tilfælde være lige så god som en der er helt ny eller næsten helt ny.

Dette gælder også computere. Man kan nemt købe en brugt bærbar computer til en langt lavere pris end en ny og få lige så god teknologi. Det er det mange der ikke ved. Det som også tit er tilfældet, er at hvis man køber brugt gennem en offentlig side, så er der tit også garanti med. Gammel teknologi har tit meget mere liv tilbage og det skåner planeten at vi tænker genbrug fremfor forbrug.

Tænk over hvad en computer skal kunne for at møde dine behov og tænk så over, om ikke en model eller to ældre end den du tænker, vil være nok. Og så sparer du både penge og miljø på at købe en brugt computer fremfor en ny.

Læs også:  Chiliplanter: Sådan dyrker, høster og opbevarer du chili om vinteren
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fik du læst disse artikler?