Kvalitet og komfort: Sådan sikrer du en solid hverdagsgarderobe

Klædeskabet er fyldt med mysterier. For hvor mange af os har ikke stået i situationen, hvor vi – til trods for at skabet nærmest er ved at sprænge – alligevel kan konstatere, at vi ikke har noget at tage på?

Klædeskabet er fyldt med mysterier. For hvor mange af os har ikke stået i situationen, hvor vi – til trods for at skabet nærmest er ved at sprænge – alligevel kan konstatere, at vi ikke har noget at tage på? 

Vores evner til at foretage et tøjvalg hænger i høj grad sammen med, hvordan vi har det. Men selvom du sandsynligvis ikke kan undgå alle kommende tøjkriser, er der flere ting du kan gøre for at sikre, at skabet altid rummer mindst ét outfit, som i dagligdagen synes passende.

Nedenfor giver vi dig tre gode råd, som kan hjælpe dig med at stable en solid hverdagsgarderobe på benene. 

Ryd ud i det gamle 

Hvis du gerne vil optimere dit klædeskabs indhold, bør du som det allerførste skille dig af med de genstande, du aldrig bruger. Måske hænger nogle af dem i laser, mens andre blot for længe siden ophørte med at falde inden for din smag.

Smid de mest slidte ting ud. Giv noget af det til genbrugsforretningerne i din nærhed. Og tag endelig penge for de genstande, der er noget værd. Som du begynder både at få plads i skabet og i økonomien, kan du også gå i gang med at købe nye ting ind. 

Køb kvalitet 

Ofte vil folk, der kun går i billigt tøj, påpege at billige tøjkøb tillader dig at købe dobbelt så meget, som du ellers ville kunne. Men i sidste ende giver denne tankegang kun sjældent mening.

Billigt tøj er typisk billigt af den grund, at det er fremstillet i dårlig kvalitet. Og hvis du konsekvent køber dårlig kvalitet, vil du ende med et klædeskab, der flyder over med slidte og vaskevrængede genstande. 

Læs også:  Friends-reunion: Der er (måske) lagt i ovnen til et gensyn med vores bedste Venner

Prioriter komforten 

Hverdagstøj er et relativt vidt begreb. Og hvad der er casual for den ene, vil for den anden virke for fint til dagligdagssituationer. Grundlæggende set karakteriseres hverdagstøj dog ved, at det er komfortabelt. Når du begynder at sammensætte din nye hverdagsgarderobe, kan du derfor med fordel sørge for, at tøjet sidder ordentligt, og at det er fremstillet i åndbare og behagelige materialer.

I dag findes der et væld af mærker, der specialiserer sig i lækkert hverdagstøj. Mange af dem sælger endda bluser, bukser, hættetrøjer, sokker, nattøj og andre hverdagsgenstande til overkommelige priser. Start din søgning here – og få dig den garderobe, du fortjener. 

 

1 kommentar
  1. Det er nogle gode råd, som faktisk også er bæredygtige. Det kan jeg som grundlægger af Den Bæredygtige Klub godt lide.
    Behold ikke det tøj, du alligevel aldrig bruger. Aflever det til genbrug, eller sælg det. Så kan det blive brugt af en anden.
    Køb kvalitet. Det holder længere. Det er bedre for miljøet end at købe nyt hele tiden.
    Prioriter komfort, fordi du så faktisk får brugt dit tøj. Når det ligger i klædeskabet og samler støv, var det spild at producere det.
    Fremstillingen af tøj belaster miljøet meget. Vi bør alle blive bedre til at vælge kvalitet, genbrug og slow fashion frem for at købe nyt hele tiden!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fik du læst disse artikler?
Sådan indretter du dit hjem, så det emmer af personlighed og hygge.
Læs artiklen

Indretning: 4 gode råd til personlig indretning af hjemmet

Der er mange mennesker, der ikke gør noget ud af at indrette hjemmet med personlighed. I stedet kommer det til at ligne ethvert boligmagasin – og dét er en skam. Hvis du vil vide, hvordan du får mere personlighed ind i hjemmet, følger herunder en række gode råd, som du med fordel kan gøre brug af, når du skal indrette hjemmet, så det bliver unikt og matcher din personlighed.
Læs artiklen