Trampolin-træning: Lån børnenes trampolin og kom i form

Trampolin-træning: Kom i form, imens du hopper på trampolin.
Trampolin-træning: Kom i form, imens du hopper på trampolin.
Der er masser af underholdning ved en trampolin, men det er ikke kun ungerne, der kan bruge den. Voksne kan også få meget ud af at anvende en trampolin, og det er utroligt nemt at begynde med trampolin-træning.

De blå trampoliner, der kan ses i et utal af danske villahaver rundt omkring i landet, kan bruges til mange forskellige ting. Som regel er det glade børn, der ses hoppende rundt på dem, når vi kigger ind i haverne.

Dog er det ikke udelukkende børnene, der får noget ud af at hoppe på trampolin. Hvis du har lyst til at kaste dig ud i en nem og lettilgængelig træningsmetode direkte i baghaven, kan du med fordel låne dine børns trampolin i et par timer hver dag.

Det er nemt at komme i form med trampolin-træning

Hvis du alligevel har en trampolin stående, er trampolin-træning noget af det, der er lettest at gå til. Du behøver hverken at bevæge dig ned til fitnesscentret eller pakke tasken for at komme i form. Du skal blot åbne terrassedøren og gå ud på trampolinen – det bliver bare ikke lettere.

Hvis du hopper på trampolinen, kan du nemt forbrænde omkring 300 kalorier i timen, omend det afhænger af, hvor meget du vejer – og naturligvis også hvor intenst et træningsprogram du har gang i. Det svarer til omkring halvdelen af de kalorier, som du vil forbrænde, hvis du løber en tur i lige så lang tid.

Trampolin-træning er bedre end løb på nogle punkter

Der er dog andre punkter, hvor trampolin-træning er bedre end at løbe. Den bedste motionsform, der findes, er den, der rent faktisk bliver gjort. Hvis du godt kan lide at træne på trampolin, hvorimod du ikke er vild med at løbe, er det blot om at komme i gang.

Det er blandt de mest bekvemte metoder til at komme i god form, og så er der samtidig mange, der synes, at trampolin-træning er både sjovt og udfordrende – og så kan man gøre det, imens man har det sjovt med børnene, selvom træningen måske ikke bliver lige så hård.

Læs også:  Find en bolleven: Sådan finder du en sexpartner over nettet

Brug trampolin-træning til genoptræning

Hvis du har været ude for en skade, kan trampolin-træning være med til at genoptræne dig, da det ikke er lige så hårdt som eksempelvis løb. Derfor er der altså mange gode grunde til, at du bør investere i en trampolin, hvis ikke du har én i forvejen.

Trampolin-træning er samtidig en god begyndelse, hvis du er en smule overvægtig, da den absorberer lidt af din samlede kropsvægt. Det betyder, at det er lettere at komme i gang med at hoppe på trampolin, når du er overvægtig, hvis man sammenligner med eksempelvis løb.

Hvilken trampolin skal jeg vælge til trampolin-træning?

Hvis du er i tvivl om, hvilken trampolin du skal vælge, skal du finde en, der egner sig til din kropsvægt. Det duer altså ikke, hvis det er en børnetrampolin, du forsøger at bevæge dig op på, hvis ikke den egner sig til din størrelse.

Det hele handler om at vælge den rette trampolin, hvis du vil have succes med trampolin-træning. Der er masser af hjælp at hente på nettet, men hvis du vil gøre alvor ud af din trampolin-træning, bør du investere i én, der holder i længden.

4 gode øvelser til trampolin-træning

  1. Hop op i luften, hvorefter du spreder dine ben ud til siden. Saml dem igen, før du lander – lidt ligesom en sprællemand, men uden at bevæge armene.
  2. Hvis ikke du hopper for højt op i luften, kan du skiftevis sætte den højre og venstre fod foran, imens du gør det modsatte med armene. Disse hop kaldes for langrendshop.
  3. Stræk knæene op under brystet, når du hopper. Gør det eventuelt, imens du tager fat om dine skinneben med hænderne.
  4. Spred benene ud til siden, når du er i luften, imens du tager dine arme op over dit hoved.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fik du læst disse artikler?