Syltede agurker eller agurkesalat kan få enhver ret til at smage ekstra godt. Det kræver ikke mange ingredienser, og det tager ingen tid at lave. Det er let, lækkert og kan serveres på både en rugbrødsmad, til lørdasgkyllingen, en grillaften i haven, eller hvad du nu har lyst til.
Opskrift: Syltede agurker
Her får du en opskrift på hjemmelavede syltede agurker – det er ganske let at lave og smager super godt.
Ingredienser (1 glas):
- 1 hel agurk
- 2 deciliter eddike, gerne æblecidereddike
- 1/2 deciliter kogt vand
- 75 gram sukker
- 1 teskefuld salt og peber (du kan sagtens komme hele peberkorn i)
- Eventuelle smagsgivere: dildskærme, laurbærblade, hel peber, chili eller hvad du synes.
Sådan gør du:
- Skær agurken i helt fine og tynde skiver eller i grove, hvis du bedre kan lide det.
- Rør sukker og 1/2 teskefuld salt ud i det kogende vand til det er opløst.
- Lad vandet køle lidt af og tilsæt nu eddike, peber og en smagsgiver, hvis du ønsker dette.
- Tag agurkeskivende og put dem i et helt rent glas.
- Hæld eddikelagen over.
- Lad agurkerne trække i lagen i minimum en halv time, gerne længere.
2 kommentarer
MUMS! Jeg fuldte denne opskrift og siden da har det udviklet sig til 5 glas syltede agurker – og det vil jeg fortsætte med. Har nærmest levet af syltede agurker siden – er jeg mon gravid?
jeg er ude efter en opskrift på agurkestaver