Makeup: Gode råd til makeup, som holder hele dagen

Hvis du vil opleve din makeup som en perfekt finish, der fuldender dagens look, er det vigtigt, at du gør det ordentligt. Herunder følger en række gode råd til, hvordan du lægger din makeup, så den holder hele dagen.

Makeup er for mange kvinder en daglig rutine, som gerne skal holde hele dagen – og det forudsætter, at den lægges ordentligt. Det er derfor essentielt, at du forbereder huden grundigt, ligesom der er forskellige tips og tricks til, hvordan du får den til at holde længst mulig tid.

#1: Sørg for at rense huden, før du lægger makeup

Du kan sagtens få gode makeup produkter til lave priser, men du får ikke meget ud af dem, hvis du ikke sørger for at rense huden, før du lægger makeup. Vil du give makeuppen den perfekte finish, er det væsentligt, at du sørger for at rense dit ansigt.

Huden tiltrækker støv i løbet af dagen, og det forhindrer den i at ånde – og det modarbejder samtidig makeuppen, som får svært ved at holde i længden. Du bør bruge et eksfolierende renseprodukt til huden én gang om ugen som minimum, da det renser og blødgør den.

#2: Brug fugtgivende creme

Det er vigtigt, at din hud er fugtet ordentligt, hvis du vil have det maksimale ud af din makeup. Fugtlaget, der befinder sig under din foundation, gør, at den bliver mere jævn og strålende, så makeuppen ser bedre ud.

Du bør anvende et hudplejeprodukt, som passer til din hudtype. Hvis du har tør hud, bør du vælge et fugtgivende produkt, som ikke indeholder kemi, mens du har flere muligheder, hvis din hud generelt har en god fugtighed og er sund.

#3: Korrektion af hudfarve

Du bør starte med at duppe din foundation på bestemte steder. Start med panden, næseryggen, hagen og kindbenene. Efterfølgende kan du fordele din foundation på samme måde, som du fordeler en reme.

Læs også:  Måltidskasser: Sådan vælger du den helt rigtige måltidskasse

Påføringsteknikken er den samme, ligegyldigt om du bruger den ene eller den anden foundation. Du skal derfor påføre både cremet, flydende og kompakt foundation på samme måde med en børste, som du efterfølgende udglatter med fingrene.

#4: Sådan får du makeuppen til at holde hele dagen

Når du har lagt din foundation, skal du afslutte med et lag pudder. Pudder har den effekt, at det holder på concealer og foundation, og det dækker samtidig de områder, som har en tendens til at skinne – eksempelvis næsens sider, hagen og panden.

Du kan få din makeup til at vare i endnu længere tid, hvis du efterfølgende sprayer den med kildevandsspray. Du påfører kildevandsspray ved at holde sprayen omkring 30 centimeter fra dit ansigt, før du sprøjter den på.

#5: Fjern din makeup hver aften

Det er essentielt, at du fjerner din makeup hver aften, så din hud kan ånde. Det gør du ved at rense ansigtet grundigt for rester af makeup og urenheder, som har hobet dig op i løbet af dagen. Hvis du har en sensitiv hud, bør du anvende skintonic eller rensemælk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fik du læst disse artikler?
Sådan indretter du dit hjem, så det emmer af personlighed og hygge.
Læs artiklen

Indretning: 4 gode råd til personlig indretning af hjemmet

Der er mange mennesker, der ikke gør noget ud af at indrette hjemmet med personlighed. I stedet kommer det til at ligne ethvert boligmagasin – og dét er en skam. Hvis du vil vide, hvordan du får mere personlighed ind i hjemmet, følger herunder en række gode råd, som du med fordel kan gøre brug af, når du skal indrette hjemmet, så det bliver unikt og matcher din personlighed.
Læs artiklen