Værd at vide om psykoanalyse

Det er vanskeligt at give et konkret svar på, hvad psykoanalyse er. Det er der flere grunde til, men det skyldes primært, at det er et bredt emne. Oprindeligt blev det skabt af lægen Sigmund Freud i 1890’erne, men siden da har den psykoterapeutiske disciplin forandret sig meget.

Det er noget, der gennem årene har leveret store bidrag til såvel psykologi og psykiatri. Ikke nok med det, så har den psykoanalytiske tænkning haft stor indflydelse på både opdragelse, seksualmoral og menneskeopfattelse gennem hele 1900-tallet.

Psykoanalysen udgøres af tre elementer

Psykoanalyse udgøres af tre elementer, der alle spiller en lige stor rolle. Konkret er der tale om de tre følgende elementer:

  1. En terapeutisk teknik, der bruges til behandling af neuroser og andre psykiske lidelser
  2. En metode, der bliver brugt til at analysere kulturfænomener
  3. En almen psykologisk teori

Hvis man som klient skal være en del af en psykoanalyse, vil det være en særlig psykoanalytiske teknik, der bruges. Det er en teknik, der er baseret på en terapeutisk samtale mellem psykoanalytikeren (den person, der står for behandlingen) og analysanden.

Det vil ofte være hos en psykolog, at en psykoanalyse bliver udført, men ikke altid. Det kan dog også være hos en psykiater, da en psykoanalyse også her kan vise sig at være et vigtigt redskab.

Psykoanalyse har udviklet sig med tiden

Siden psykoanalyse for første gang blev introduceret af Sigmund Freud i 1890’erne, er der sket meget. Derfor er det helt naturligt, at det er et felt, der har været under en stor udvikling. Det kommer det med stor sandsynlighed til at fortsætte med at være.

Derfor er det også værd at påpege, at det ikke er alle psykologer og psykiater, der arbejder med psykoanalyse på samme måde.

Den jungianske psykoanalyse er blevet mere udbredt

De fleste ved, at Sigmund Freud er en mand, der har haft stor betydning for psykologien og psykiatrien. Det er han dog ikke ene om, for det er også tilfældet for Carl Gustav Jung. Han har blandt andet sit set helt eget præg på psykoanalysen.

Læs også:  Velvære: Sådan vælger du den rigtige massagepistol

Det har betydet, at det i dag er muligt at finde en jungiansk psykolog, som kan tilbyde dig som klient at få udført en jungiansk psykoanalyse. Her er der tale om en terapeutisk metode, filosofi og tilgang til personlig udvikling, der bygger på læge og psykoanalytiker Carl Gustav Jungs forskning og forfatterskab.

Det er ikke noget, som alle psykologer har taget til sig, hvorfor du skal være opmærksom på dette. Da der er forskel på, hvordan psykoanalyse gribes an, rådes du til at vælge din psykolog med omhu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fik du læst disse artikler?
Sådan indretter du dit hjem, så det emmer af personlighed og hygge.
Læs artiklen

Indretning: 4 gode råd til personlig indretning af hjemmet

Der er mange mennesker, der ikke gør noget ud af at indrette hjemmet med personlighed. I stedet kommer det til at ligne ethvert boligmagasin – og dét er en skam. Hvis du vil vide, hvordan du får mere personlighed ind i hjemmet, følger herunder en række gode råd, som du med fordel kan gøre brug af, når du skal indrette hjemmet, så det bliver unikt og matcher din personlighed.
Læs artiklen