Guide: Sådan arrangerer du den perfekte havefest

Planlægger du at arrangere en havefest i løbet af sommeren? Så er det vigtigt, at du begynder forberedelserne i god tid. Herunder følger en række gode råd til, hvordan du skaber den perfekte sommerfest, som vil gå over i historiebøgerne blandt de deltagende gæster.

Den danske sommer er lunefuld, men det betyder ikke, at du ikke bør arrangere en havefest. Havefester er noget af det hyggeligste, og alle vil med garanti se frem til at deltage, hvis blot du sørger for at invitere i god tid.

Er du i tvivl om, hvordan du arrangerer den perfekte havefest, bør du læse med herunder. Her følger en række gode tips, som du kan lade dig inspirere af, hvis du vil sikre, at havefesten rent faktisk ender med at blive en succes.

#1: Vær ude med invitationerne i god tid

Først og fremmest bør du være ude med dine invitationer i god tid, da havefester typisk er beliggende i sommerferien – og her er folk hurtige til at lave planer. Hvis du vil være sikker på, at alle kan deltage, bør du derfor starte med at sende invitationer ud i god tid.

Det er samtidig en god idé ikke bare at invitere folk over Facebook, da den begivenhed, som udelukkende er sendt ud på Facebook, ikke virker ret personlig. Det er for nemt at komme til at overse den, hvorfor du bør sende fysiske invitationer ud eller i det mindste på SMS, hvis du vil være sikker på, at folk rent faktiskvender tilbage.

#2: Sammensæt den rigtige menu

Det er vigtigt, at du sammensætter den rigtige menu – og det er faktisk mere vanskeligt, end man måske skulle tro. Der er mange muligheder, men det er naturligvis altid oplagt at invitere gæsterne til grillfest, så man kan tilberede maden under åben himmel. Dog kan det også betyde, at der ikke er mulighed for at snakke med gæsterne undervejs.

Læs også:  Friends-reunion: Der er (måske) lagt i ovnen til et gensyn med vores bedste Venner

Du bør derfor finde en menu, som ikke kræver, at du står og tilberede maden, når gæsterne er på besøg. Du kan enten hyre en grillmester, eller du kan sørge for at lave maden dagen før. Der findes mange forskellige muligheder, men vigtigst af alt er det, at du er tilstedeværende, når gæsterne er der, så du ikke skal lave alt maden fra bunden.

#3: Tjek vejrudsigten dagen før

Det er en god idé at tjekke vejrudsigten dagen før festen, så du er sikker på, at der er mulighed for at afholde en succesfuld havefest. Det kan eksempelvis være, at du skal bede gæsterne om at tage paraplyer med, hvis der er tale om en havefest i et telt, og det begynder at regne på selve dagen. Du kan tjekke vejrudsigten for i morgen her.

#4: Sørg for, at der er plads til overnattende gæster

I mange tilfælde vil du få brug for, at der er sengeplads nok til overnattende gæster. Det kan du gøre på mange måder, hvis du ikke har nok rum, som de kan overnatte i. Det kan eksempelvis være muligt at slå et telt op, som de kan overnatte i – eller de kan overnatte i det telt, som festen foregår i. Så kan du eventuelt bede dem tage luftmadrasser med.

Hvis du afholder din sommerfest i løbet af sommerferien, kan du eventuelt også lade de overnattende gæster blive dagen efter. Så kan I se søndagsfilm sammen på en projekter for at pleje jeres tømmermænd, eller I kan lade festen fortsætte endnu en dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fik du læst disse artikler?
Sådan indretter du dit hjem, så det emmer af personlighed og hygge.
Læs artiklen

Indretning: 4 gode råd til personlig indretning af hjemmet

Der er mange mennesker, der ikke gør noget ud af at indrette hjemmet med personlighed. I stedet kommer det til at ligne ethvert boligmagasin – og dét er en skam. Hvis du vil vide, hvordan du får mere personlighed ind i hjemmet, følger herunder en række gode råd, som du med fordel kan gøre brug af, når du skal indrette hjemmet, så det bliver unikt og matcher din personlighed.
Læs artiklen