Erhvervsnetværk: Sådan får du mest muligt ud af dit erhvervsnetværk

Der er god grund til at melde dig ind i et erhvervsnetværk, uanset om du er selvstændig eller lønmodtager. Når du udvider dit netværk, åbner du døre, som før ikke var mulige. Se her, hvordan du får mest muligt ud af dit erhvervsnetværk.

#1: Sørg for at være proaktiv

Når du melder dig ind i et erhvervsnetværk, handler det om at være proaktiv. Det kan betale sig at gennemgå deltagerlisten, før du melder dig til, så du kan se, om der er nogle, der er interessante i forhold til din personlige situation.

Gennemgå også dagsordenen, så du kan se, om der er noget specielt, du vil bruge din tid på. Forbered dig og sørg for at være proaktiv, så du ikke bare deler visitkort ud, men rent faktisk også bidrager til erhvervsnetværket.

#2: Find det rigtige erhvervsnetværk

Hvis du vil have succes med at melde dig ind i et erhvervsnetværk, drejer det langt hen ad vejen sig om, hvilket erhvervsnetværk du melder dig ind i. Du kan se en oversigt over erhvervsnetværk her

Find et, der befinder sig i dit lokalområde og har spændende medlemmer, som du kan få noget ud af at netværke med.

#3: Definér et konkret mål for din deltagelse

Det er vigtigt, at du har et mål for, hvorfor du ønsker at være med i et erhvervsnetværk. Nogle ønsker blot at skabe kontakter for at åbne døre til mulige samarbejder, mens andre leder efter potentielle leverandører.

Når du har besluttet dig for, hvad du vil bruge erhvervsnetværket til, får du nemmere ved at få noget konkret ud af dit medlemskab. I nogle erhvervsnetværk handler det om sammenhold, hvor man eksempelvis tager ud og ser sportskampe, mens andre er mere business-orienterede.

#4: Sørg for at dele ud af dine kompetencer

Det er ikke nok bare at tage til et kaffemøde – der skal noget mere konkret på bordet. Du får intet ud af et erhvervsnetværk, hvis du tror, at det udelukkende går ud på, at du skal skaffe nye kunder. 

Læs også:  3 myter om kvindeorgasmen

Du skal dele ud af din viden og dine kompetencer, hvis du rent faktisk vil have noget ud af det. Sørg for, at du i starten udelukkende hjælper de andre medlemmer med de punkter, hvor du har erfaring. 

Det vil i sidste ende give dig langt bedre forudsætninger for at skabe langvarige relationer, som du rent faktisk får noget ud af. De bedste samarbejdspartnere vil være dem, du selv har hjulpet. Det hele handler om tillid, når du melder dig ind i et erhvervsnetværk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fik du læst disse artikler?