Den bedste seng: 3 gode råd til valg af seng

Det kan hurtigt komme til at virke som lidt af en videnskab, når du skal ud at investere i en ny seng. Det er helt individuelt, hvad der er bedst, hvorfor du bør droppe de generelle tommelfingerregler og i stedet fokusere på, hvad der virker for dig. Herunder følger en række gode tips til, hvordan du vælger den helt rigtige seng til netop dit behov.

Hvis du er på udkig efter den bedste seng, bør du fokusere på at finde den, der passer til netop dit behov. Det kan være vanskeligt, men herunder får du 3 gode råd til, hvordan du får den bedste seng – dén, der passer til dig og dit søvnbehov.

Når du investerer i den bedste seng, investerer du i en forøget livskvalitet, ligesom du får mulighed for at få mere ud af hverdagen, fordi du er frisk og veludhvilet, hvilket smitter af på både din sundhed og dit humør.

#1: Det tager tid at finde den bedste seng

Når du skal vælge den seng, der er bedst til dit behov, er det vigtigt, at du ikke forhaster dig. Du skal regne med at afsætte tid til at finde den helt rigtige, og det betyder i mange tilfælde, at du skal ud i flere forskellige butikker. Det er sjældent, at du finder den bedste seng i første hug.

Vælg en dag, hvor du ikke er stressset eller har planer efterfølgende, så du kan bruge den tid, det kræver, at finde den bedste seng. Du bør læse lidt op på de forskellige madrastyper, der findes på markedet, ligesom du bør have en god idé omkring, hvilket materialer, du ønsker, din seng skal bestå af.

Samtidig skal du huske at prøve sengen i de stillinger, du plejer at sove i, så du er sikker på, at du ligger behageligt, når du sover. Bliv liggende i sengen i lang tid, så du kan mærke, om den på sigt også er behaglig at ligge i.

Læs også:  Selleribøf: Opskrift på nem og velsmagende selleribøf

#2: Lad være at investere i en dobbeltseng

Ofte vælger par at købe en seng sammen, men det er ikke nogen god idé. Det plejer altid at ende i et kompromis, hvor ingen er helt tilfredse. Det skyldes, at vores kroppe er forskellige, hvorfor det er sjældent, at vi er på udkig efter de samme detaljer og kvaliteter i en seng. Den seng, der er bedst for dig, er måske ikke den bedste for din partner – og omvendt.

Det er meget sjældent, at to mennesker er ens, og derfor bør I ikke købe den samme madras, hvis I vil have den bedste seng til jeres individuelle behov. Vælg i stedet at købe de madrasser, som I hver især synes bedst om.

Det kan være, at du synes bedst om en madras fra Ikea, imens din samlever hellere vil have en elevationsseng. Venus modellen er eksempelvis en smart elevationsseng, der egner sig til dig, der ønsker at ligge blødt og komfortabelt, imens andre har behov for en simpel og hård madras.

#3: Den bedste seng er den, der lindrer problemerne

Hvis du vil have de bedste forudsætninger for at vælge den absolut bedste seng i dit tilfælde, bør du fokusere på de skavanker, du har. Når du får skavanker, sportsskader, sygdomme eller bare bliver ældre, ændres dit behov sig.

Derfor bør du tage udgangspunkt i dine smerter og problemer, så du vælger en seng, der er med til at afhjælpe dem. Hvis du har for meget svaj i ryggen, bør du vælge en seng, der afhjælper det. Det samme gør sig gældende, hvis du har ondt i skulderen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fik du læst disse artikler?