Smykker: Sådan vælger du det helt rigtige smykke

Det er vigtigt, at du vælger smykker, som passer til anledningen – og det er ikke alle smykker, der fungerer til alle begivenheder. Hvis du er som de fleste andre smykke-elskere, overvejer du grundigt, hvilke smykker du skal tage på, før du tager ud af døren om morgenen.

Hvis ikke, så er det på høje tid at komme i gang. Det gælder om at vælge smykker, der understreger din personlighed, men også hvilke der er praktiske i forhold til dagens program. Skal du eksempelvis på arbejde, kan det være praktisk at vælge et læderarmbånd, som ikke larmer, når du skriver på dit tastatur.

Herunder følger en række gode råd til, hvordan du vælger de helt rigtige smykker. Det kan i mange tilfælde være en god idé at fylde dit smykkeskrin med mange forskellige smykker, som passer til forskellige anledninger.

Sådan styler du med dine smykker

Det er formentlig de færreste af os, der prøver smykker på samme måde som tøj – men det er alligevel en god idé. Smykkerne er det, der er med til at understrege en kvindes personlighed og stil, og derfor er det vigtigt, at vi vælger de helt rigtige.

De rigtige øreringe er eksempelvis med til at understrege den enkelte kvindes personlige stil, så den bliver mere fremhævet. De forkerte øreringe kan have den modsatte effekt, og det betyder, at det er vigtigt, at du vælger de helt rigtige smykker, når du shopper.

Samtidig kan det være en god idé investere i en fornuftig form for smykkeopbevaring, så du altid har dine forskellige valgmuligheder ved hånden. Stackers er en praktisk æske til smykke opbevaring, hvor du har mulighed for at inddele dine smykker efter type og style.

Det kan også være praktisk at vælge akryl smykkeopbevaring, da akryl er gennemsigtigt, hvorfor du ikke er nødt til at åbne de enkelte kasser for at se, hvilke smykker der gemmer sig bag lågen. Det gør det nemmere for dig, når du skal vælge smykker til arbejdsdagen, før du skal ud af døren.

Læs også:  Soveværelsesindretning: Sådan indretter du et soveværelse til optimal søvn

Sådan vælger du det rigtige udtryk

Smykkestyling dækker over flere ting. Det gælder ikke bare om at vælge et smykke, som du synes er pænt. Du bør også overveje, hvilket udtryk du ønsker at signalere, samt hvilken ansigts- og kropsform du har. Hvis du vælger sølv til lys hud, kan det skabe et koldt udtryk, mens guld til lys hud kan skabe et varmt udtryk.

Du skal samtidig være opmærksom på din hårfarve. Her kan det være praktisk at bruge kontraster, så smykkerne får mere opmærksomhed. Har du mørkt hår, kan du med fordel vælge smykker med lyse ædelstene.

Bland smykkerne for et fuldendt udtryk

Smykkemoden ændrer sig hele tiden, og det samme gør de uskrevne regler. Før i tiden var det eksempelvis kutyme, at man kun brugte guld og forgyldte smykker sammen, sorte smykker sammen og så videre. I dag er det tilladt at mikse, og der er god grund til at gøre det.

Vær ikke bange for at mikse, selvom du ikke har erfaring med det. Det giver nye udtryk, som du måske ikke kendte – og det kan give dine gamle smykker helt nyt liv, hvis de kombineres med andre styles, som du måske ikke havde overvejet før i tiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fik du læst disse artikler?
Sådan indretter du dit hjem, så det emmer af personlighed og hygge.
Læs artiklen

Indretning: 4 gode råd til personlig indretning af hjemmet

Der er mange mennesker, der ikke gør noget ud af at indrette hjemmet med personlighed. I stedet kommer det til at ligne ethvert boligmagasin – og dét er en skam. Hvis du vil vide, hvordan du får mere personlighed ind i hjemmet, følger herunder en række gode råd, som du med fordel kan gøre brug af, når du skal indrette hjemmet, så det bliver unikt og matcher din personlighed.
Læs artiklen