Sådan pifter man nemt køkkenet op igen

Moderne spisebordsstole og spisebord

Køkkenet er et af de steder i ens hus, som der bruges mest tid i. Derfor kan køkkenet også hurtigt få brug for et frisk pust til indretningen. Der er meget, som kan gøres, uden at man behøver at investere i nye hvidevarer og andet, og her er der samlet 7 gode råd til opfriskningen af køkkenet.

Tænk farve ind i køkkenets indretning

De fleste danske køkkener er meget monotone i deres valg af farve, og derfor kan man med fordel tænke farve ind i køkkenets indretning. Det er fx nemt at male sine køkkenlåger i en ny og frisk farve, eller pynte køkkenet med alt fra vaser og billeder til fliser og tæpper. En god måde at tilføje farve er også gennem valget af spisebordsstole – fx kan et par NorD lux spisebordsstole i en flot cognac farvet læder tilføje varme og være med til at forny rummet og gøre det mere personligt.

Lad bestikket og tallerknerne stå fremme i åbne reoler

En anden måde at opfriske ens køkken på er ved flytte ens flotteste tallerkner og glas hen i åbne reoler, så disse kan ses. På den måde får man et iøjefaldende møbel i køkkenet, som samtidig sørger for god opbevaringsplads. Denne stil af opbevaring fungerer selvfølgelig bedst, når man sørger for at holde reolen ryddelig.

Opdater spisebordsstolene

Spisebordsstolene er oplagte at overveje, når køkkenet skal opdateres. Her kan man både understrege den klassiske skandinaviske minimalisme med et par spisebordsstole i flot sort læder som fx en sort Anna spisebordsstol, eller man kan udfordre køkkenets minimalistiske stil med et par luksuriøse og farverige spisebordsstole som fx et par grønne Nadine spisebordsstole i velour

Læs også:  Indret hjemmet smart med magneter

Eksperimenter med mosaikfliser og geometriske former

Når køkkenet skal friskes op, så kan man med fordel se på væggene over køkkenbordene og stænkpladen over komfuret. Her er der fantastiske muligheder for at lege med både former og farver, hvis man vælger at udvide stænkpladen og lave en hel væg af mosaikfliser. Det kan give en fed kontrast i rummet, samtidig med at mosaikvæggen har et funktionelt formål.

Hæng billeder på væggene og sæt blomster i vaserne

En let måde at friske ens køkken op på er ved at gøre brug af billeder og blomster – begge dele tilføjer et forfriskende pust af farve til køkkenet. Derudover er billeder eller kunstværker fantastiske til både at introducere en del personlighed til køkkenet, og så sørger de for, at køkkenets ofte bare vægge, ikke længere er kedelig hvide. Køkkenets overflade er også oplagte steder at placere udsøgte blomsterbuketter.

Brug bøger som pynt i køkkenet

Ønsker man en anderledes måde at pynte sit køkken på, kan man gøre brug af de mange kogebøger, der ofte findes i ethvert hjem. Bøger en fantastisk måde at introducere farve i et køkken, og samtidig fungerer det supergodt tematisk at have kogebøger i køkkenet, hvor der er brug for dem. På den måde slipper man også for at skulle løbe igennem hele huset hver eneste gang, man har brug for en opskrift.

Køb køkkenredskaber af træ

En sidste mulighed for at pifte ens køkken op igen, som samtidig er en utrolig funktionel ide, er ved at gøre brug af køkkenredskaber af træ. Træ er nemlig et fantastisk materiale, som med dets brune toner tilføjer en del varme til køkkenet. Prøv derfor at lad de smukke og patinerede køkkenredskaber af træ stå fremme på køkkenbordet i stedet for at pakke dem væk.

Fik du læst disse artikler?
Sådan indretter du dit hjem, så det emmer af personlighed og hygge.
Læs artiklen

Indretning: 4 gode råd til personlig indretning af hjemmet

Der er mange mennesker, der ikke gør noget ud af at indrette hjemmet med personlighed. I stedet kommer det til at ligne ethvert boligmagasin – og dét er en skam. Hvis du vil vide, hvordan du får mere personlighed ind i hjemmet, følger herunder en række gode råd, som du med fordel kan gøre brug af, når du skal indrette hjemmet, så det bliver unikt og matcher din personlighed.
Læs artiklen
Magneter kan være både praktiske og give hjemmet et kreativt udtryk.
Læs artiklen

Indret hjemmet smart med magneter

Magneter er praktiske, men de kan også pynte i hjemmet. Brug magneterne på en kreativ måde med magnettape – eller lav dine egne magneter sammen med børnene. Det er kun fantasien, der sætter grænserne, og det er typisk de skøreste idéer, der ender med at være de bedste.
Læs artiklen
Læs artiklen

Små højbede fra havehandel.dk

Det er hyggeligt at have en have. Men der er mange, der ikke helt ved, hvordan de skal få den udnyttet fuldt ud. Ofte ender det bare med at være en græsplæne uden specielt meget andet at komme efter. Men det er faktisk enormt nemt at gøre haven lige hyggeligere. Det kan du for eksempel gøre med højbede.
Læs artiklen
Læs artiklen

Købsguide: 4 konkrete tips til at vælge den helt rigtige sovesofa

Sofaen er blandt de absolut vigtigste møbler i hjemmet. Den udgør et centralt element, som er svær at overse – og derfor er det væsentligt, at du vælger den helt rigtige model, når du skal indrette hjemmet. Det gælder også, hvis du grundet sparsomme kvadratmeter – eller en hvilken som helst anden grund, for den sags skyld – investerer i en sovesofa.
Læs artiklen