Regler for hunde: Følg disse regler, når du har din hund med ud i naturen

Der findes en lang række regler, som du skal være opmærksom på, når din hund færdes i naturen. I denne artikel kan du læse, hvornår og hvor din hund må færdes uden snor i naturen.

Når du har din hund med ud i naturen, er der flere regler, du skal sørge for at overholde. Først og fremmest er det typisk et krav, at du har din hund i snor, medmindre du befinder dig i et område, hvor hunde må færdes uden snor.

Hunde skal være i snor, når du færdes i naturen

Ifølge naturbeskyttelsesloven skal din hund som udgangspunkt være i snor, når du færdes i naturen. Kravet skyldes flere forskellige faktorer – blandt andet, at naturens vilde dyr skal kunne være i fred, samt at der tages hensyn til andre mennesker i naturen.

Vilde dyr: Hunden kan være en stressfaktor for de vilde dyr, som lever i naturen. Det kan være farligt for vilde dyr at blive forstyrret af hunde, som ikke er i snor, hvorfor din hund som udgangspunkt skal være i snor, når du er i skoven – medmindre der er tale om en hundeskov.

Andre gæster: Alle skal kunne færdes i naturen – også de gæster, som ikke er lige så vilde med hunde, som du selv er. Når du holder din hund i snor, tager du hensyn til de øvrige gæster, der færdes i naturen.

Din hunds sikkerhed: Nogle hunde kan være agressive over for andre dyr, og derfor er det en god idé udelukkende at lade din hund hilse på andre hunde, hvis der i snor. På den måde kan du hurtigt trække den tilbage, hvis der skulle opstå kamp mellem hundene.

Hvor må min hund færdes uden snor i naturen?

Der er flere forskellige områder, hvor din hund må færdes uden snor, men det gælder typisk ikke hele året. Det er vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i reglerne, før du lader din hund færdes uden snor, da det kan få konsekvenser, såfremt din hund eksempelvis angriber et andet dyr eller menneske.

Læs også:  Velvære: Sådan vælger du den rigtige massagepistol

I hundeskoven: Din hund må færdes uden snor i hundeskove, såfremt den kommer til dig, når du kalder på den. Det kræver derfor, at du har en hund, som er opdraget godt, hvis den skal færdes uden snor i en hundeskov.

På stranden, men kun i vinterhalvåret: I vinterhalvåret må din hund færdes uden snor på flere danske strande. Du kan læse om reglerne på skiltningen ved stranden, hvis du er i tvivl. Vinterhalvåret defineres som oktober til og med marts.

Vis hensyn, selvom din hund er i snor

Selvom din hund er i snor, er det vigtigt, at du udviser hensyn til andre mennesker og dyr. En hund kan virke skræmmende over for andre gæster, børn, cyklister og dyr. Det er derfor en god idé at være opmærksom, så der ikke opstår potentielt farlige situationer.

  • Husk, at alle hundre har et jagtinstinkt, uanset hvor tamme de er.
  • Husk, at de generelle regler også gælder, selvom de ikke fremgår af skilte.
  • Hvis din hund løber frit uden sele, kan Naturstyrelsen politianmelde det.
  • Lad ikke din hund komme for tæt på andre mennesker og dyr, medmindre de selv giver udtryk for, at det er i orden.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fik du læst disse artikler?
Sådan indretter du dit hjem, så det emmer af personlighed og hygge.
Læs artiklen

Indretning: 4 gode råd til personlig indretning af hjemmet

Der er mange mennesker, der ikke gør noget ud af at indrette hjemmet med personlighed. I stedet kommer det til at ligne ethvert boligmagasin – og dét er en skam. Hvis du vil vide, hvordan du får mere personlighed ind i hjemmet, følger herunder en række gode råd, som du med fordel kan gøre brug af, når du skal indrette hjemmet, så det bliver unikt og matcher din personlighed.
Læs artiklen