Hvilke kvinder kan komme på krisecenter?

Der kan være flere grunde til, at man som kvinde har et ønske om at få ophold på et krisecenter. Derfor er der også stor forskel på, hvad der gør, at kvinder ender med at blive tildelt et ophold. I de fleste tilfælde skyldes det, at kvinden er blevet udsat for vold eller trusler.

De danske kommuner er forpligtede til at have et krisecenter, hvor kvinder kan blive tildelt et ophold. De fleste steder vil det også være muligt at have børn med. På disse krisecentre er der ansatte, der er uddannede til at give støtte og rådgivning, så kvinderne kan komme godt videre.

Krisecentre er for kvinder, der udsættes for vold

Har du som kvinde et behov for at komme væk fra hjemmet, fordi du af din partner e.l. bliver udsat for vold, er det muligt at få ophold på et krisecenter. Det er vigtigt at slå fast, at det ikke behøver at være i form af fysisk vold.

Derimod vil man som kvinde kunne få ophold på et krisecenter, hvis man har været eller ofte bliver udsat for vold af enten psykisk, fysisk, seksuel, materiel eller økonomisk karakter. Det vil selvfølgelig også være muligt at få ophold, hvis man udsættes for flere former for vold.

De fleste kvindecentre er døgnåbne

Man kan ikke selv styre, hvornår man har brug for at komme væk fra hjemmet. Af denne grund har de fleste krisecentre for kvinder åbent døgnet rundt. Derfor kan du ikke blot kontakte dem, men også få ophold døgnet rundt.

I de fleste tilfælde er det kvinden selv, der vælger at tage kontakt til et krisecenter for at få et ophold. Sådan er det dog ikke altid, da man også kan blive henvist af en offentlig myndighed. I sidste ende er det lederen af centeret, der skal afgøre, om man kan få et ophold.

Hvad koster det?

Det er ikke muligt at give et konkret svar på dette, da prisen for kost og logi på et kvindecenter varierer meget. Der er ikke kun forskel på prisen, men også på, hvad du egentlig vil blive opkrævet for i forbindelse med et ophold.

Læs også:  Regler for hunde: Følg disse regler, når du har din hund med ud i naturen

Nogle steder skal du betale en samlet pris for kost og logi, mens du på andre centre kun skal betale for logi, og selv skal stå for at købe og lave mad. De fleste centre har en hjemmeside, hvor du kan læse mere om deres priser.

Størstedelen af krisecenteropholdet betales dog af hjemkommunen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.