Valg af psykolog: Sådan vælger du den rigtige psykolog

Valg af psykolog: Hvordan finder man den rigtige psykolog?
Valg af psykolog: Hvordan finder man den rigtige psykolog?

Du har besluttet dig for at søge hjælp hos en psykolog, men du er i tvivl om, hvordan du vælger den rigtige – for der er mange forskellige om buddet. Hvilke kriterier skal du lægge vægt på, og hvordan ved du, når du har fundet den rigtige?

Når alt kommer til alt, kender alle en person, som har været hos psykolog uden at opnå resultater, der er værd at skrive hjem om. Der kan enten være tale om én, som har besøgt en psykolog utallige gange udelukkende for at fortælle om sine følelser – men uden at få hjælp til at håndtere dem eller få værktøjer til at beskæftige sig med en situation på en mere hensigsmæssig måde.

Hvis du vil have hjælp til, hvordan du vælger den rigtige psykolog, så du undgår at bruge tid, penge og kræfter på konsultationer, som i sidste ende ikke hjælper en døjt, så bør du læse med herunder. Her får du tips til, hvordan du skelner mellem en god og en dårlig psykolog, så du bliver i stand til at vælge den rigtige.

En god psykolog vil i mange tilfælde have en gennemarbejdet hjemmeside, hvor du kan læse mere om vedkommendes tilgang til psykologi og behandling af psykiske lidelser og problemstillinger. Herunder vil der være udtalelser fra klienter, som har været under behandling – og som har fået noget ud af det. Et eksempel på en sådan hjemmeside kan ses via dette link.

Hvad kendetegner en dårlig og upålidelig psykolog?

Det første, du skal kigge på, når du vælger psykolog, er deres kvalifikationer og uddannelse. Vær opmærksom på, om de følger traditionelle eller utraditionelle metoder. Der findes adskillige alternative bevægelser indenfor psykologi, men mange af dem er uden nogen videnskabeligt dokumentere effekt. Er det tilfældet, bør du være oppasselig.

Læs også:  Kvalitet og komfort: Sådan sikrer du en solid hverdagsgarderobe

Selv når du leder efter en terapeut, skal du være påpasselig, da der er mange om buddet, hvorfor det ikke er sjældent, at patienter oplever, at de ikke rykker sig. Klienterne føler, at de får talt ud, men de får ikke de rigtige redskaber til at håndtere det efterfølgende – og dét kan være et problem, da det er den langsigtede effekt, der gør underværker, når man konsulterer en psykolog.

En psykolog eller terapeut, som ikke stiller spørgsmål og hjælper med redskaber til at håndtere særlige situationer og følelser, nytter ikke noget. En god psykolog stiller ikke bare spørgsmål, men forklarer også, hvordan mentale processer fungerer, så klienten får redskaber til selv at kontrollere dem.

Hvilke spørgsmål kan jeg stille psykologen?

Hvis du rent faktisk vil have effekt ud af dit besøg hos psykologen, er det vigtigt, at du stiller dem spørgsmål, som kan hjælpe dig med at vurdere, hvorvidt der er tale om en god eller en dårlig psykolog. Det er ikke altid nødvendigt, men det kan være en god rettesnor at følge.

Det er vigtigt, at du ikke bliver flov over at stille spørgsmål – når alt kommer til alt, betaler du penge for dine sessioner, og det er din ret at sikre, at du rent faktisk får noget for det. Det er trods alt ikke billigt at besøge en psykolog.

Spørg først og fremmest ind til deres uddannelse og kvalifikation for at være praktiserende psykolog. Find ud af, hvilken form for psykologi de praktiserer. Hvis der er tale om kognitiv adfærdsmæssig psykologi, er det et tegn på, at teknikkerne i hvert fald er i orden, da disse er bevist emperisk.

Læs også:  3 gode råd til en romantisk ferie med kæresten

Der findes adskillige grene af psykologien, som gør brug af metoder, der rent faktisk ikke hjælper klienterne – snarere tværtimod. For nogle skabes der et større problem end det, der lå til grund for konsultationen i begyndlsen.

Det skal dog også siges, at der findes psykologer, som udøver kognitiv adfærdsmæssig psykologi, som ikke er gode terapeuter eller psykologer – og der kan være psykologer, som udøver andre grene af psykologien, som rent faktisk kan rykke dig til et sted, hvor du får det bedre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fik du læst disse artikler?
Læs artiklen

3 gode råd til en romantisk ferie med kæresten

At skabe uforglemmelige minder på en romantisk ferie med din kæreste kræver planlægning og omtanke. Uanset om I er nyforelskede eller har været sammen i årevis, er en velorganiseret ferie med fokus på romantikken afgørende. I dette indlæg vil vi udforske tre essentielle tips, der vil hjælpe jer med at skabe en uforglemmelig og romantisk ferieoplevelse.
Læs artiklen